Wakil-wakil Universiti Walailak Menghadiri Latihan Penilaian Risiko Ergonomik Di Bangi Resort Bersama Perkhidmatan Hospitaliti CiRNeT | PUSAT HUBUNGAN DAN JARINGAN INDUSTRI (CiRNeT)
» BERITA » Wakil-wakil Universiti Walailak Menghadiri Latihan Penilaian Risiko Ergonomik di Bangi Resort bersama Perkhidmatan Hospitaliti CiRNeT

Bangi, 20 Mei 2023 - Wakil-wakil dari Universiti Walailak melawat untuk menghadiri program latihan khusus mengenai penilaian risiko ergonomik. Dari 15 Mei hingga 19 Mei, wakil-wakil tersebut terlibat dalam latihan yang diadakan di Bangi Resort yang terkemuka. CiRNeT, penyedia perkhidmatan hospitaliti yang terkenal, memastikan penginapan mereka selesa dan menyeronokkan sepanjang latihan.

Wakil-wakil dari Universiti Walailak, iaitu Dr. Phisit Pouyfung, profesor madya Sukrit Sangkhano, dan Aj Kittithat Sudchoo, sangat berminat untuk meningkatkan pemahaman mereka mengenai penilaian risiko ergonomik. Menyedari kepentingan mencipta persekitaran kerja yang selamat dan sihat, latihan ini memberi tumpuan kepada melengkapkan peserta dengan pengetahuan dan kemahiran untuk mengenal pasti dan menangani risiko ergonomik secara berkesan.

Jurulatih pakar memfasilitasi sesi-sesi yang menarik, merangkumi pelbagai aspek penilaian risiko ergonomik, termasuk prinsip, penilaian stesen kerja, pengenalpastian risiko, dan langkah pembetulan. Wakil-wakil tersebut secara aktif terlibat dalam aktiviti-aktiviti praktikal seperti simulasi, kajian kes, dan perbincangan berkumpulan, meningkatkan pemahaman praktikal mereka tentang perkara yang dibincangkan.

CiRNeT, yang dikenali dengan komitmennya untuk menyediakan perkhidmatan hospitaliti yang cemerlang, memastikan keperluan wakil-wakil tersebut dipenuhi sepanjang penginapan mereka. Perhatian mereka terhadap butiran dan dedikasi terhadap kepuasan pelanggan memberi sumbangan yang ketara terhadap kesejahteraan dan keselesaan wakil-wakil tersebut sepanjang latihan.

Dengan penyelesaian latihan penilaian risiko ergonomik, wakil-wakil Universiti Walailak kembali ke institusi mereka dengan pengetahuan dan kepakaran baru. Penggunaan amalan penilaian risiko yang betul dan penyelesaian ergonomik dijangka mencipta suasana kerja yang lebih selamat dan sihat bagi fakulti dan kakitangan di Universiti Walailak.

Tarikh Input: 28/05/2023 | Kemaskini: 28/05/2023 | zaidi_tajuddin

SXEbNA0~