Potensi Kolaborasi Teknologi Pertanian UPM-Murata Electronic Untuk Projek IPR INTAN UPM | PUSAT HUBUNGAN DAN JARINGAN INDUSTRI (CiRNeT)
» BERITA » Potensi Kolaborasi Teknologi Pertanian UPM-Murata Electronic untuk Projek IPR INTAN UPM

6 Februari 2024, Serdang- Sesi perbincangan antara Centre for Industry Relations and Networks-CiRNeT dan Murata Electronics (M) Sdn Bhd dilaksanakan pada 6 Februari lalu di Pejabat Pusat Hubungan dan Jaringan Industri (CiRNeT) UPM. Perbincangan tersebut membawa kepada perkongsian teknologi pertanian yang dibangunkan oleh pihak Murata Electronic (M) Sdn Bhd.

Pihak Murata Electronic (M) Sdn Bhd turut menyatakan teknologi pertanian tersebut memiliki potensi untuk diterapkan dalam projek tersebut. Keberhasilan implementasi teknologi ini diharapkan dapat meningkatkan pengurusan tanaman dan menjimatkan input pertanian, memberikan manfaat yang positif bagi projek IPR INTAN UPM.

Tarikh Input: 06/03/2024 | Kemaskini: 06/03/2024 | zaidi_tajuddin

SXEbOAZ~