Pengarah CiRNeT Terlibat Dalam Bengkel Kawalan Bahaya Kesihatan Untuk Sektor Pembuatan Plastik | PUSAT HUBUNGAN DAN JARINGAN INDUSTRI (CiRNeT)
» BERITA » Pengarah CiRNeT Terlibat dalam Bengkel Kawalan Bahaya Kesihatan untuk Sektor Pembuatan Plastik

13 Okt 2023, Bandar Hilir- Dalam satu sumbangan penting untuk memajukan keselamatan pekerjaan, Prof. Dr. Shamsul Bahri Md Tamrin, pengarah Pusat Hubungan dan Jaringan Industri (CiRNeT), telah menyertai bengkel kawalan bahaya kesihatan bagi sektor pembuatan plastik. Bengkel ini berlangsung dari 11 hingga 12 Oktober di Melaka, Malaysia. Prof. Dr. Shamsul Bahri Md Tamrin berkongsi pandangan berharga dan mengendalikan latihan mengenai pengurusan dan kawalan bahaya kesihatan kepada seramai 60 orang wakil industri dari sektor pembuatan plastik.

Inisiatif ini menekankan pendekatan proaktif CiRNeT dalam meningkatkan kesedaran keselamatan dan kesihatan di industri penting seperti pembuatan plastik. Kolaborasi ilmu dan pengalaman ini bertujuan untuk memberikan impak positif kepada industri ini, memastikan persekitaran kerja yang selamat dan produktif.

Kami berbangga dengan sumbangan Prof. Dr. Shamsul Bahri Md Tamrin dalam membina industri yang lebih selamat dan mampan. Kami berharap perkongsian ilmu ini memberi manfaat kepada semua wakil industri yang turut serta.

Tarikh Input: 14/10/2023 | Kemaskini: 14/10/2023 | zaidi_tajuddin

SXEbTAb~