Mini Seminar Living Lab Golf UPM Menyaksikan Kemajuan Yang Menjanjikan | PUSAT HUBUNGAN DAN JARINGAN INDUSTRI (CiRNeT)
» BERITA » Mini Seminar Living Lab Golf UPM Menyaksikan Kemajuan yang Menjanjikan

Mini Seminar Living Lab Golf UPM Menyaksikan Kemajuan yang Menjanjikan

3 Ogos 2023, Serdang- Mini seminar mengenai Living Lab Golf UPM telah diadakan di Uniputra Golf UPM untuk membentangkan perkembangan projek Living Lab Golf UPM kepada penaja, Dato' Seri Diraja Syed Razlan ibni Almarhum Tuanku Syed Putra Jamalullail. Seramai 5 kumpulan projek iaitu 4 dari Fakulti Rekabentuk dan Senibina (FRSB) UPM dan 1 dari Fakulti Pertanian UPM telah membentang status projek dalam tempoh 6 bulan pertama.

Seminar ini bertujuan untuk memberi kemaskini kepada penaja mengenai inisiatif dan pembangunan yang sedang berlangsung dalam projek Living Lab Golf UPM. Projek Living Lab Golf UPM adalah satu konsep unik yang bertujuan untuk mengubah Uniputra Golf UPM menjadi pusat pembelajaran dan pengajaran di UPM, di mana eksperimen dalam kehidupan sebenar dan pendekatan inovatif dilaksanakan untuk meningkatkan pengurusan padang golf dan kelestarian.

Sepanjang seminar, setiap kumpulan projek menonjolkan pencapaian mereka, cabaran yang dihadapi, dan peluang-peluang yang berpotensi untuk pembangunan lanjutan. Pembentangan-pembentangan tersebut mendapat sambutan yang positif daripada penaja, yang mengakui potensi beberapa projek untuk mendapatkan pendanaan bagi mengubah Uniputra Golf UPM menjadi pusat pembelajaran dan pengajaran yang cemerlang dalam universiti.

Projek Living Lab Golf UPM adalah bukti komitmen UPM untuk meneroka penyelesaian inovatif bagi pembangunan mampan dan mencipta pengalaman pembelajaran praktikal untuk pelajar dan penyelidik. Seminar ini menjadi platform penting untuk pertukaran idea dan maklum balas, yang lebih mengukuhkan kerjasama antara UPM dan penaja projek dalam mencapai visi bersama untuk persekitaran kampus yang lebih hijau dan progresif.

Tarikh Input: 07/08/2023 | Kemaskini: 07/08/2023 | zaidi_tajuddin

SXEbUAR~