UPM Dan Syarikat Jepun Jalin Hubungan Menerusi Program Meet & Greet. | PUSAT HUBUNGAN DAN JARINGAN INDUSTRI (CiRNeT)
» BERITA » UPM dan Syarikat Jepun Jalin Hubungan menerusi Program Meet & Greet.

UPM dan Syarikat Jepun Jalin Hubungan menerusi Program Meet & Greet.

13 Julai 2023, Serdang - Pusat Perhubungan dan Jaringan Industri (CiRNeT) telah menganjurkan sesi bertajuk "Meet and Greet with Japanese Companies with Universiti Putra Malaysia (UPM)" bertempat di Anjung Ilmu, Perpustakaan Sultan Abdul Samad, UPM.

Sesi Bertemu dan Salam ini merupakan sebahagian daripada Program CEO@PTJ. Acara yang dianjurkan oleh CiRNeT itu bertujuan untuk memudahkan sesi perkongsian dan mempromosikan perkhidmatan, penyelidikan dan pengkomersilan inovasi UPM kepada syarikat Jepun.

Semasa sesi itu, syarikat Jepun berpeluang untuk melibatkan diri dengan UPM dalam potensi kerjasama, termasuk projek penyelidikan, penyelidikan geran industri, aktiviti menarik, peluang latihan, sesi temu duga dan penempatan pekerjaan. Objektif acara ini adalah untuk memupuk kerjasama antara UPM dan rakan kongsi industri, sejajar dengan matlamat Pelan Strategik 2021-2025 kami, khususnya menumpukan kepada Ekosistem Jaringan Industri dan Komuniti. Acara itu bertujuan untuk membuka peluang pembiayaan, perkhidmatan, penyelidikan, pengkomersilan inovasi, dan program latihan.

Program tersebut dihadiri hampir 250 peserta termasuk pensyarah UPM dan pelajar pelbagai program pengajian. Selain itu, wakil daripada 13 syarikat Jepun yang berpangkalan di Malaysia menyertai acara itu dengan menganjurkan pameran dan pameran kerjaya.

Tarikh Input: 06/08/2023 | Kemaskini: 06/08/2023 | zaidi_tajuddin

SXEbTAk~