Lawatan Dan Perbincangan Dengan DreamEDGE Di Cyberjaya | PUSAT HUBUNGAN DAN JARINGAN INDUSTRI (CiRNeT)
» BERITA » Lawatan dan perbincangan dengan DreamEDGE di Cyberjaya

Lawatan dan perbincangan dengan DreamEDGE di Cyberjaya

24 April, Cyberjaya - Sesi lawatan ke Pusat Penyelidikan & Pembangunan Kejuruteraan Digital DreamEDGE di Cyberjaya yang disertai oleh TNCJINM, CiRNeT, FRSB, Fakulti Kejuruteraan serta Fakulti Sains Komputer dan Teknologi Maklumat telah diadakan pada 24 April 2021 bagi melihat kemudahan serta produk-produk inovasi hasil daripada kolaborasi DreamEDGE merentasi industri automotif, rel, aeroangkasa, kejuruteraan berat, elektronik, minyak & gas, marin, pemesinan termasuklah perladangan.

Dalam pada itu, perbincangan telah diadakan bagi membentangkan IDEA FACTORY menerusi Program Merealisasi Rekaan / Design Realization Program (DesReP 1.0) menerusi kolaborasi UPM x DreamEDGE. Seterusnya rangka lawatan dari DreamEDGE ke UPM dijangka diadakan pada sukuan 3 tahun 2021.

Tarikh Input: 18/02/2022 | Kemaskini: 18/02/2022 | zaidi_tajuddin

SXEbTAz~