Jaringan Kerjasama Dengan Syarikat FAACP Enterprise | PUSAT HUBUNGAN DAN JARINGAN INDUSTRI (CiRNeT)
» BERITA » Jaringan kerjasama dengan syarikat FAACP Enterprise

Jaringan kerjasama dengan syarikat FAACP Enterprise

Sesi perbincangan antara CiRNet UPM bersama TNCJINM, UCTC UPM dan Taman Pertanian Universiti (TPU) bagi peluang dan potensi dalam pembangunan lembu fidlot, pengurusan pasture dan tambahbaik kualiti produk keluaran syarikat terbabit. Hal ini berikutan hasrat syarikat terbabit dalam menyebarluas produk keluaran mereka terutama dalam pembekalan daging dan produk berasaskan daging di pasaran, disamping mahu memperkasakan pembangunan komuniti disekitarnya. Dalam pada itu, turut menekankan potensi latihan industry serta latihan sangkutan dari UPM ke ladang ternakan milik syarikat tersebut. Satu MoU telah dibangunkan dan telah mendapat kelulusan dari JPU UPM. Lawatan dan perbincangan susulan ke ladang syarikat terbabit akan diadakan pada 23 Mac 2021 di Alor Gajah, Melaka.

Tarikh Input: 13/04/2021 | Kemaskini: 13/04/2021 | zaidi_tajuddin

SXEZLAB~