CiRNeT UPM Berjaya Mengendalikan Bengkel Dashboard Data Hubungan Industri- Universiti Awam | PUSAT HUBUNGAN DAN JARINGAN INDUSTRI (CiRNeT)
» BERITA » CiRNeT UPM berjaya mengendalikan Bengkel Dashboard Data Hubungan Industri- Universiti Awam

12 Okt 2023, Puchong- Pusat Hubungan dan Jaringan Industri (CiRNeT) di Universiti Putra Malaysia (UPM) dengan bangganya menjadi tuan rumah bengkel "Papan Pemuka Data Hubungan Industri - Universiti Awam" dari 9 hingga 11 Oktober 2023, di Puchong, Selangor. Acara yang dihargai ini telah dirasmikan oleh Bhg. Dato' Mohd Shahril Abdullah, Pengarah Bahagian Industri, Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia.

Bengkel ini telah menyaksikan penyertaan bersemangat daripada 16 pengarah dan wakil-wakil pejabat rangkaian industri universiti awam. Objektif utama inisiatif ini adalah untuk memajukan hubungan industri di kalangan universiti awam dengan menggunakan teknologi dan analisis data secara efektif.

CiRNeT UPM, sebagai penganjur, memainkan peranan penting dalam memastikan kejayaan bengkel ini, menyediakan platform untuk perbincangan yang bermanfaat dan perkongsian pengetahuan di kalangan peserta. Acara ini menjelajahi pelbagai aspek pemanfaatan papan pemuka data untuk meningkatkan kolaborasi, mempromosikan perkongsian strategik, dan memacu inovasi.

Peserta bengkel meneroka potensi membuat keputusan berasaskan data dalam memperkuatkan hubungan antara akademia dan industri, selaras dengan objektif negara untuk membina landskap industri yang dinamik dan inovatif.

Usaha kerjasama semua pihak berperanan penting dalam kejayaan bengkel ini. Pengabdian dan sumbangan mereka dihargai, membuka jalan kepada hubungan yang lebih berdaya maju dan saling menguntungkan antara universiti awam dan industri.

Bengkel ini adalah langkah awal menuju masa depan di mana wawasan berasaskan data akan mendorong perkembangan hubungan antara akademia dan industri, membina aliansi simbiotik yang mendorong pertumbuhan industri Malaysia.

Tarikh Input: 14/10/2023 | Kemaskini: 14/10/2023 | zaidi_tajuddin

SXEbNAG~