CiRNeT Dan Bank Rakyat Berkolaborasi Mengendalikan Program Latihan Pengenalan Pertanian | PUSAT HUBUNGAN DAN JARINGAN INDUSTRI (CiRNeT)
» BERITA » CiRNeT dan Bank Rakyat Berkolaborasi Mengendalikan Program Latihan "Pengenalan Pertanian"

12 Okt 2023,Kuala Lumpur- Pusat Hubungan dan Jaringan Industri (CiRNeT) bekerjasama dengan Bank Rakyat untuk mengendalikan program latihan "Pengenalan Pertanian". Acara ini telah berlangsung pada 11 Oktober 2023 di premis Bank Rakyat, Jalan Tangsi, Kuala Lumpur.

Matlamat utama program ini adalah untuk meneroka dan menyampaikan program latihan "Pengenalan Pertanian" kepada ahli Perbankan Perniagaan Bank Rakyat. Sesi penerangan yang bermanfaat telah dijalankan oleh Dr. Ahmad Hanis Izani Abdul Hadi dari Fakulti Pertanian, Universiti Putra Malaysia (UPM).

Objektif program adalah untuk meningkatkan kualiti dan kredibiliti staf Bank Rakyat dalam pengurusan produk pertanian. Peserta telah dilengkapi dengan kemahiran asas dan pengetahuan dalam pelbagai bidang penting termasuk Penyelidikan Pasaran, Analisis Industri, Gambaran Keseluruhan Industri, dan Pengetahuan Produk Pertanian. Kemahiran ini bertujuan untuk memperkukuhkan kemampuan mereka dalam melayani lebih baik para pelanggan yang beroperasi dalam industri pertanian.

Untuk sebarang maklumat lanjut atau keperluan latihan daripada CiRNeT UPM, pihak berkepentingan boleh menghubungi En Mohammad Zaki di CiRNeT melalui emel mohamadzaki@upm.edu.my. Kolaborasi ini diharapkan memberi sumbangan positif kepada pembangunan kecekapan dalam pengurusan produk pertanian untuk manfaat industri dan semua pihak yang terlibat

Tarikh Input: 14/10/2023 | Kemaskini: 14/10/2023 | zaidi_tajuddin

SXEbTAv~